Gyártók Új elektromos hajtást mutatott be a Lexus

Új elektromos hajtást mutatott be a Lexus

autopro.hu/P.B. | 2020.12.10 06:21

Új elektromos hajtást mutatott be a Lexus

Fotó: Lexus Newsroom

Az új hajtásvezérlő rendszer neve Direct4, az első erre épülő modell egy teljesen elektromos, akkumulátoros autó lesz 2021-ben. A Lexus első elektromos modellje még a hagyományos hajtású társaihoz hasonlít jobban, az új generációra ez már nem lesz igaz.

Hirdetés

Koichi Suga, a Lexus vezető tervezője szerint az új elektromos modell elejéről eltűnik majd a hűtőrács, ennek – és más változásoknak – köszönhetően az új típus egészen izgalmas külsőt kap a tervezője szerint. Túl sok részlet egyelőre azonban még nem ismert a jövőre bemutatkozó elektromos Lexus-szal kapcsolatban.

Az autóban lesz első és hátsó elektromos motor is, ebből következik, hogy a Lexus összkerékhajtásos változatot is tervez a modellből. Az electrive.com összesítése szerint ez leszámítva viszonylag általános megoldásokat alkalmaz a Lexus az új hajtásában.

A gyártó szerint a kész autó a kiszámíthatóság és az izgalom ideális egyensúlyát teremti majd meg. A vállalat szerint a csend és a kényelem is fontos szerepet játszik az autó kialakításában.

A Lexus 2019 októberében mutatta be az LF-30 elektromos tanulmányautóját, melyet az elektrifikált járművek következő generációjának nevezett.

Kiemelt Partnereink