Gyártók Új elektromos autók érkeznek a kínai piacra

Új elektromos autók érkeznek a kínai piacra

Panker Gergő | 2013.12.06 13:20

Új elektromos autók érkeznek a kínai piacra

A Nissan Leaf elektromos autót a japán autógyártó és kínai partnere, a Dongfeng közös tulajdonában lévő Venucia márkanév alatt fogják árusítani Kínában.

Hirdetés

A két autógyártó a nemrég megrendezett Kuangcsou Autószalonon jelentette be, hogy a modellt Morning Windnek (magyarul: reggeli szél) hívják majd - írja a China Car Times.

Venucia márkanév alatt érkezik a Leaf a kínai piacra

A Nissan-Dongfeng közös vállalkozás 2011 júliusában hozta létre Venucia márkanevet alternatív hajtású járművek értékesítéséhez. Kevesebb mint egy évvel később a Kínai Állami Tanács bejelentette, hogy reményei szerint 2020-ra ötmillió plug-in jármű lesz majd az ország útjain, amely megoldást jelentene az ország nagyobb városait érintő egyre növekvő levegőszennyezettségre. A bejelentés eredménye, hogy Kína olyan autógyártók számára vált fontos stratégiai helyszínné az elektromos autók piacán, mint például a General Motors vagy a Tesla.

Korábban bejelentették, hogy a Dongfeng – Kína harmadik legnagyobb autógyártója – jövőre megkezdi Fengshen E30 EV elektromos városi modelljének sorozatgyártását. A kisautó még a 2012-es Pekingi Autószalonon mutatkozott be. A Dongfeng-Nissan továbbá idén bemutatta a Viwa Concept EV elektromos tanulmányt.

green.autoblog.com

Kiemelt Partnereink