Gyártók Új beszállítója lesz a Volkswagen ID-knek

Új beszállítója lesz a Volkswagen ID-knek

autopro.hu/P.B. | 2020.11.09 16:23

Új beszállítója lesz a Volkswagen ID-knek

Fotó: Volkswagen Newsroom

A nagy-britanniai székhelyű TI Fluid Systems (továbbiakban TIFS) globális beszállító az autóiparban, különböző hűtő- és fűtőrendszerek alkatrészeit gyártja. A Volkswagennek az elektromos modellek hűtését segítő hőszivattyúkat gyártja majd a jövőben.

Hirdetés

A Volkswagen ID.3-ashoz és ID.4-eshez készülő hőszivattyúkat a TIFS cseh gyárában, Jablonecben készítik. Ezek a hőszivattyúk az autók utasterének fűtését és hűtését látják el, szén-dioxidot használva ehhez. Bizonyos körülmények között a szivattyú az autó hatótávolságát is képes növelni.

Bill Kozyra, a TIFS elnöke elmondta, hogy izgatottak a cégnél, amiért új alkatrészeket gyárthatnak az elektromos modellekhez. Mint mondta, ez egy fontos lépés a vállalat számára azon az úton, amivel a TIFS az elektromos autók integrált hőmenedzsmentért felelős beszállítója lehet. A vállalat egyébként így is komoly szereplő az autóiparban, 28 országban összesen 108 üzemmel rendelkezik.

A Volkswagen már megkezdte az ID.3-asok árusítását, a modell kifejezetten népszerűnek számít. Az ID.4-es debütálása rövidesen megtörténik, az elektromos modellek gyártási volumenének növelésére pedig már készül a VW – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink