Gyártók Tűzveszély miatt visszahívja autóit a Ford

Tűzveszély miatt visszahívja autóit a Ford

autopro.hu/P.B. | 2023.06.07 08:17

Tűzveszély miatt visszahívja autóit a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford közlése szerint 125 ezer szabadidős terepjáróra és pickupra vonatkozik a visszahívás, aminek oka a motor egy olyan meghibásodása, ami akár tüzet is okozhat. Főleg fiatal SUV modelleket érint a probléma.

Hirdetés

A visszahívás különböző Escape és Lincoln Corsair SUV-kra és Maverick pickupokra vonatkozik a 2020-2023-as modellévekből, 2,5 literes hibrid vagy plug-in hibrid motorokkal. A Ford szerint az elszigetelt motorgyártási problémák a motor idő előtti meghibásodását okozhatják, és ebben az esetben motorolaj vagy üzemanyaggőz szabadulhat fel, ami növeli a tűz és a sérülés kockázatát.

A Ford először 2022 júliusában 100 ezer Escape, Corsair és Maverick autót hívott vissza az Egyesült Államokban, miután globális szinten 23 tűzzel vagy füsttel kapcsolatos bejelentést azonosított a fent említett problémával kapcsolatban. A gyártó most közölte, hogy legalább három olyan járműről számoltak be, amelyek a 2022-es visszahívás után gyulladtak ki.

A Ford és az NHTSA azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy parkoljanak le, és állítsák le a motort, ha váratlan motorzajt hallanak, a jármű teljesítményének csökkenését észlelik, vagy füstöt látnak.

Az Egyesült Államok második legnagyobb autógyártója a múlt héten közölte, hogy tűzveszély miatt 142 ezer Lincoln MKC SUV-t hív vissza, és azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy a visszahívási javítás befejezéséig az épületeken kívül és azoktól távolabb parkoljanak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink