Gyártók Tűzveszély miatt visszahív számos elektromos Kona-t a Hyundai

Tűzveszély miatt visszahív számos elektromos Kona-t a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2020.10.09 09:21

Tűzveszély miatt visszahív számos elektromos Kona-t a Hyundai

Fotó: Hyundai

Önként hívja vissza az elektromos Kona modelleket a Hyundai Dél-Koreában, miután az akkumulátorcellák hibás gyártása miatt az autók tűzveszélyesek. A visszahívás október 16-án indul, 25 ezernél is több friss Kona érintett az ügyben.

Hirdetés

A Hyundai 25.564 Kona-t hív vissza Dél-Koreában az akkumulátor tűzveszélyessége miatt. Az akció október 16-án indul, az érintett modellek 2017 szeptembere és 2020 márciusa között készültek. A Hyundai közleménye szerint a gyártó mindent meg fog tenni azért, hogy felderítse, mi okozott tüzet több Kona motorterében.

Összesen 13 tűzesetet jelentettek az akkumulátor hibájával összefüggésben, ezek közül egy Kanadában, egy pedig Ausztriában történt, a többi dél-koreai eset volt. Az érintett akkumulátorokat az LG Chem gyártotta.

Költséges lehet a visszahívás

Miután a Hyundai Kona árának körülbelül 30 százalékát teszi ki az akkumulátor, ezért igen költséges ügy is lehet a visszahívásból a Hyundai számára. A visszahívás hírére a tőzsdén 1,4 százalékkal esett a Hyundai részvényeinek ára.

Az LG Chem szerint nem a gyártás során keletkezett a hiba, közleményük szerint a Hyundai feladata kivizsgálni, hogy mi okozta a kérdéses tűzeseteket – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink