Gyártók Tüntetés miatt állt le a VW gyára

Tüntetés miatt állt le a VW gyára

autopro.hu/P.B. | 2024.01.09 09:45

Tüntetés miatt állt le a VW gyára

Fotó: Volkswagen Newsroom

Németországban napok óta nagyszabású tüntetést tartanak a mezőgazdaságból élők. A traktoros tüntetések miatt számos utat zártak le, emiatt a Volkswagen emdeni gyárában is leállt a termelés – ám ez csak a gyár belső égésű modelljeit érintette.

Hirdetés

A gazdák tiltakozása következtében az Emdenben található Volkswagen-gyár termelése január 8-án leállt – tudatta a Volkswagen szóvivője. A leállás oka, hogy az üzemhez vezető útvonalakat a gazdák tiltakozása elzárta, ezért az alkalmazottak nem tudtak dolgozni.

A leállás a belső égésű motoros modellek gyártását érintette, ugyanis az elektromos autók gyártása a tervek szerint a karácsonyi ünnepek után, a jövő héten (a harmadik héten, január 15-étől) indul újra. Azt nem tudni, hogy pontosan hány alkalmazottat érintett a kiesés, de január 9-én már folytatódhatott a munka.

Más gyárat is érintenek a tüntetések

Lipcsében komoly hatással van a gazdák tiltakozása az autóforgalomra, ez több gyárat - a BMW és a Porsche ottani üzemeit – érinthet, de egyelőre nem tudni, milyen mértékben. A stuttgarti Mercedes és a rüsselsheimi Opel az Automobilwoche kérdésére elmondta, hogy a tiltakozásoknak még nincs hatása a termelésükre.

A gazdák Németországban országszerte tiltakozásokat tartanak a héten, ami elsősorban a közlekedésben okozott fennakadásokat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink