Gyártók Tovább küzd igazáért a General Motors

Tovább küzd igazáért a General Motors

autopro.hu/V.M. | 2020.08.11 14:22

Tovább küzd igazáért a General Motors

A General Motors továbbra is bizonyítani akarja, hogy riválisa, a Fiat Chrysler több milliárd dollárnyi plusz bérköltséget okozott neki a United Auto Workers (UAW) szakszervezet vezetőinek megvesztegetésével. Éppen ezért nemrég ismét bírósághoz fordult, amire nem sokáig váratott az FCA válasza.

Hirdetés

A GM 2019 novemberében vádolta meg versenytársát azzal, hogy megvesztegette az UAW bizonyos tisztségviselőit, hogy kedvezőbb munkaügyi szerződéseket köthessen, amiből kifolyólag több milliárd dollárnyi vesztesége keletkezett az évek folyamán.

Még júniusban azonban Paul Borman szövetségi kerületi bíró nem találta kellően megalapozottnak a GM vádjait egy per indításához, július elején pedig úgy döntött, hogy az amerikai autógyártó nem adhat be újabb keresetet az ügyben.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a GM elveszíti harcát, júliusban azonban közölte, hogy új bizonyítékai vannak arról, hogy az FCA külföldi számlákról intézte a megvesztegetési célú kifizetéseket, nemrég pedig az ügy újranyitására kérte Bormant.

Komolyan vehetetlenek az állítások

Az FCA ezt követően augusztus 10-én a GM kérelmének elutasítására kérte a bírót, egy C kategóriás kémfilmhez hasonlítva a másik gyártó vádjait, egyúttal hozzátéve, hogy mivel több, mint negyven országban folytat valamilyen tevékenységet, a külföldi számlák létezésében semmi különös vagy törvényellenes nincs.

Az FCA vezére, Mike Manley a cég dolgozóihoz intézett levelében ugyanezen a napon azt írta, hogy számára világos, hogy a támadások sorát a piaci sikereik váltották ki – adta hírül a Reuters, az üzenet számára eljuttatott egyik másolata alapján.

Kiemelt Partnereink