Gyártók Több tízezer Teslát hívnak vissza kormányhiba miatt

Több tízezer Teslát hívnak vissza kormányhiba miatt

autopro.hu/P.B. | 2022.11.08 16:23

Több tízezer Teslát hívnak vissza kormányhiba miatt

Fotó: Tesla

A Tesla 40 ezernél is több 2017–2021 között gyártott Model S és Model X járművet hív vissza, amelyeknél előfordulhat, hogy a szervokormány-rásegítés elveszik, ha az autót rossz utakon vezetik, vagy kátyúba hajtanak vele.

Hirdetés

Az Egyesül Államok Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala szerint a szervokormány-rásegítés elvesztése nagyobb kormányerőkifejtést igényelhet, különösen alacsony sebességnél, ami növeli a balesetveszélyt.

A Tesla közölte, hogy 314 riasztást azonosított erre az állapotra az amerikai járművek között, amelyek összefüggésben lehetnek a visszahívással, de nem tud az állapottal kapcsolatos sérülésekről vagy halálesetekről.

Az autógyártó közölte, hogy november 1-ig a visszahívott járművek több mint 97 százalékába telepítettek olyan frissítést, amely már megoldotta a visszahívási problémát.

Más probléma is van

A Tesla külön, a fenti ügytől független visszahív 53 darab 2021-es Model S-t a külső, oldalsó visszapillantó tükrök miatt. Ezeket ugyanis az európai piacra építették, így nem felelnek meg az Egyesült Államok követelményeinek. A tükröket az egyesült államokbeli szervizlátogatások során szerelték fel.

A Tesla 2022-ben 17 visszahívási kampányt indított el, amelyek 3,4 millió járműre vonatkoztak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink