Gyártók Több százezer autót hívnak vissza tűzveszély miatt

Több százezer autót hívnak vissza tűzveszély miatt

autopro.hu/P.B. | 2022.11.18 09:19

Több százezer autót hívnak vissza tűzveszély miatt

Fotó: Ram Canada

Mintegy 280 ezer Chrysler pickupot kell visszahívni tűzveszély miatt, az akció globális szinten érinti a Stellantis alá tartozó gyártó modelljeit. Több mint egy tucat tűzesetről és már sérülésről is van tudomása a gyártónak.

Hirdetés

A Chrysler anyavállalata, a Stellantis világszerte 280 ezer dízelhajtású Ram pickupot hív vissza tűzveszély miatt – derült ki az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hatósághoz benyújtott bejelentésből és a cég november 17-ei közleményéből.

A visszahívás a 2020 és 2023 modellév közötti Ram 2500 és a 2020 és 2022 modellév közötti Ram 3500 modellekre vonatkozik. A sebességváltó belsejében fellépő nyomás és hő felhalmozódása a sebességváltó-folyadék szivárgását eredményezheti, ami tüzet okozhat a járműben. A cég március és október között 16 olyan járműtűzről és egy olyan könnyű sérülésről szerzett tudomást, amelyek összefüggésben lehetnek a hibával.

Elsősorban amerikai probléma

A visszahívás 6,7 literes Cummins dízelmotorral és automata sebességváltóval szerelt járművekre vonatkozik, az összesen 280 ezer példányból mintegy 248 ezer autó az Egyesült Államokban közlekedik.

A Stellantis szerint a szivárgást egy figyelmeztető lámpa felvillanása előzheti meg. Amennyiben a visszajelző felvillan, a tulajdonosoknak kapcsolatba kell lépnie a gyártóval – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink