Gyártók Több mint egymillió autót hív vissza a BMW globálisan

Több mint egymillió autót hív vissza a BMW globálisan

autopro.hu/P.B. | 2022.03.10 09:19

Több mint egymillió autót hív vissza a BMW globálisan

Fotó: BMW PressClub Global

A BMW jelentős visszahívást indít tűzveszély miatt. Az akció elsősorban az észak-amerikai vásárlókat érinti, de Dél-Koreában is közlekednek olyan autók, amiket most vissza kell hívnia a gyártónak.

Hirdetés

A bajor autógyártó több mint egymillió autót hív vissza a szervizekbe világszerte. Az amerikai közlekedésbiztonsági ügynökség – NHTSA – március 9-én jelentette be, hogy az intézkedés 917.106 autót érint az Egyesült Államokban. Ezenkívül Kanadában 98 ezer, Dél-Koreában 18 ezer autót hív vissza az OEM. A visszahívás oka tűzveszély: egy szelep túlmelegedhet rövidzárlat következtében a jelölt modellekben.

A BMW korábban már sok autót visszarendelt a műhelyekbe a probléma miatt, de azoknak is, és mások érintett járműveknek is most vissza kell térniük javításra. A visszahívás néhány fontosabb modellt is érint, ilyen például a három és ötös széria, vagy az X3 és X5 SUV a 2006-tól 2013-ig tartó különböző modellévekből – írja az Automobilwoche.

Az új visszahívást a korábban már visszahívott, javított BMW járművek tűzeseteinek sorozata indokolta, azonban a BMW közlése szerint egyetlen sérülést sem okozott a jelenség.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink