Gyártók Több ezer új embert vesz fel Kecskeméten a Mercedes

Több ezer új embert vesz fel Kecskeméten a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2023.11.30 14:28

Több ezer új embert vesz fel Kecskeméten a Mercedes

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy a Mercedes kecskeméti üzeme lehet az elektromos átállás egyik nagy nyertese. A gyárba háromezer embert is felvehetnek a közeljövőben.

Hirdetés

A Mercedes-Benz bővítési terveiről és kecskeméti jövőjéről Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója a Portfoliónak adott interjút. Mint ismert, a Mercedes a jelenlegi tervei szerint eurómilliárdokat fordít a kecskeméti üzem fejlesztésére, ami a gyártó távlati, elektromos terveiben is fontos szerepet játszik.

„A bővítéssel megnő a Mercedes-Benz kecskeméti üzemének gyártási területe, erre pedig azért van szükség, mert az évtized közepén indul az új, tisztán elektromos meghajtású modelljeink gyártása” – mondta Christian Wolff az interjúban. A vezető beszélt a kecskeméti üzem kapacitásáról is:

„akár a jelenlegi kapacitásunknak a megduplázására is képesek lehetünk az új gyártósorok felfutásával, ha azt a piaci kereslet indokolja” – fogalmazott. Az interjúban később elhangzik, hogy a folyamatban lévő gyárbővítés miatt a következő néhány évben jelentős létszámnövekedést tervez a Mercedes a kecskeméti gyárban, akár háromezer fővel is nőhet a munkatársak száma Wolff szerint.

Nem lesz meglepetés

Az EU elektromos átállást elősegítő szabályozásai képlékenyek még, Wolff szerint sem biztos, hogy olyan gyors lesz az elektromos átállás, mint várjuk. Ez viszont nem okozhat gondot Kecskeméten.

„Az is lehet, hogy a belsőégésű motorok gyártása valamivel tovább tart majd, mint ahogy azt ma hisszük, de a kecskeméti gyárunk minden lehetséges forgatókönyvre felkészült” – mondta.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink