Gyártók Tisztán elektromos változata is lesz az új Astrának

Tisztán elektromos változata is lesz az új Astrának

autopro.hu/P.B. | 2021.09.02 16:23

Tisztán elektromos változata is lesz az új Astrának

Fotó: Opel Media

Nemcsak az Opel márkán belül, hanem az egész világon az egyik legnépszerűbb modell az Astra – főleg az első generáció járt nagy sikerrel, de azóta is népszerűnek számítanak az Astrák. A hatodik generáció mérföldkő a modell életében: ez az első elektrifikált Astra, egyelőre csak plug-in hibridként, de hamarosan tisztán elektromos változatban is kapható lesz.

Hirdetés

Szeptember 1-jén mutatták be hivatalosan az új Opel Astrát – talán nem véletlenül ezen a napon, ugyanis a gyártó új vezérigazgatója, Uwe Hochgeschurtz is 1-jén lépett hivatalba. A vezérigazgató elmondta, hogy egy új korszak kezdődik az Opel életében, hiszen a legnépszerűbb termékük először kap elektromos hajtást.

Egyelőre azonban csak két plug-in hibrid verzió érhető el a dízel és a benzines új Astrák mellett, a tisztán elektromos hajtással felszerelt kivitelre 2023-ig még várni kell. Nem sokkal később, 2028-tól egyébként Európában már csak elektromos, karbonsemleges autókat fog gyártani az Opel a Stellantis elektrifikációs tervének értelmében.

A gyártó közleményében többször is hangsúlyozza, hogy az új Astra egy olyan modell lesz, ami mindenki számára megfelelő, hiszen többféle hajtással áll a vásárlók rendelkezésére. Mindezt igazán olcsón teszi, a legolcsóbb Astra bevezető ára 22.465 euró (körülbelül 7,8 millió forint) lesz.

Dizájnban ez a zászlóshajó

Az Opel Vizor nevet kapó dizájncsomag zászlóshajója az Astra. Külső megjelenésében dinamikus, sportos és kifejezetten modern autó benyomását kelti – utóbbi az Opel új homlokfalának és a LED világításnak köszönhető, de a kerekek sem a visszafogottságot hirdetik.

Az utastér még inkább futurisztikus, teljesen kikerültek belőle az analóg kapcsolók, igazi digitális élményt nyújt a Pure Panel nevű rendszer. Minden érintőképernyőn keresztül állítható, kivéve persze a vezető számára életbevágóan fontos funkciókat, mint a világítás vagy az irányjelző.

Az ülések kényelme és az infotainment rendszer fejlettsége egyaránt kiemelkedő a kompakt szegmensben, ilyen például a 360 fokos látószöget kínáló parkolókamera.

Jobb fordulékonyság

Az új Astra 4374 milliméter hosszú és 1860 milliméter széles. Bár mindössze négy milliméterrel hosszabb az előző generációnál az autó, a tengelytáv így is 13 milliméterrel, 2675 milliméterre nőtt. A csomagtér az előző modellekhez hasonlóan akár 1250 literre is bővíthető.

Az autó kiváló fordulékonysággal rendelkezik a felfüggesztés kialakításának köszönhetően, illetve viszonylag erős fékeket kapott.

Az új Astrát már ősztől megrendelhetik a vásárlók, az első példányok kiszállítására pedig 2022 elején kerülhet sor – kivéve persze a tisztán elektromos kivitelt, ami 2023-ban érkezik.

Kiemelt Partnereink