Gyártók Tesla gyárra pályázik Törökország

Tesla gyárra pályázik Törökország

autopro.hu/V.M. | 2023.09.18 09:23

Tesla gyárra pályázik Törökország

Fotó: Tesla

Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdoğan nemrég a Tesla vezetőjét, Elon Muskot arra kérte, hogy az elektromosautó-gyártó az országában is építsen fel egy termelőüzemet.

Hirdetés

A török elnök és a dollármilliárdos Musk beszélgetésére New York-ban került sor, ahova Erdoğan azért érkezett, hogy részt vegyen az ENSZ Közgyűlés következő ülésén.

Az egyeztetésről beszámoló Reuters szerint Musk elmondta, hogy sok török autóipari beszállító már most is együttműködik a Teslával, továbbá hogy Törökország a következő gyár helyének kiválasztásában a vezető jelöltek között szerepel.

A Tesla folyamatosan dolgozik globális termelőkapacitása bővítésén. A vállalat jelenleg hat gyárral rendelkezik, egy hetedik építése pedig már folyamatban van Mexikóban. Ezenkívül az autógyártó komolyan érdeklődik India, mint potenciális gyárépítési helyszín iránt is.

Musk még tavasszal úgy nyilatkozott, hogy a Tesla valószínűleg még 2023 vége előtt meghatározza, hogy hol építi fel következő üzemét.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink