Gyártók Terjeszkedik Európában a Nio

Terjeszkedik Európában a Nio

autopro.hu/P.B. | 2023.03.31 08:18

Terjeszkedik Európában a Nio

Fotó: Instagram/nioglobal/

A kínai Nio terjeszkedik Európában – a vállalat megnyitotta harmadik bemutatótermét is. Mint ismert, a vállalat Magyarországon szereli össze az európai (elsősorban német) piacra szánt akkumulátorcserélő-állomásait.

Hirdetés

A kínai Nio elektromos autógyártó Rotterdamban nyitotta meg harmadik bemutatótermét, vagyis „Nio House”-át Európában. A helyszínek amellett, hogy bemutatóteremként szolgálnak, többek között kávézóval, tárgyalóval és gyermekrészleggel is rendelkeznek.

A rotterdami a harmadik bemutatóterem Európában, a másik két Nio House Oslóban és Berlinben található. Idén még öt ilyen üzletet ad át a vállalat, azt viszont pontosan nem közölték, hol nyitják meg azokat Európán belül.

A Nio tavaly októberben kezdte meg az európai kiszállításokat egy berlini eseménnyel. A kínai elektromos járműgyártó eddig három elektromos járműmodellt dobott piacra a kontinensen: két elektromos szedánt az ET7 és ET5 képében, valamint egy elektromos SUV-t, az EL7-et – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink