Gyártók Teljesíteni fogja idei célját a Rivian

Teljesíteni fogja idei célját a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2022.04.07 09:19

Teljesíteni fogja idei célját a Rivian

Rivian R1T | Fotó: Twitter/RJ Scaringe

A Rivian közlése szerint az amerikai autógyártó teljesíteni fogja az idei évre kitűzött célját, és le tud gyártani 25 ezer autót. A hír bejelentése után 2,4 százalékkal nőtt a vállalat részvényeinek ára.

Hirdetés

Az elektromos járműveket gyártó Rivian Automotive április 5-én azt közölte, hogy jó úton halad az idei 25 ezer jármű gyártási céljának eléréséhez – ennek hatására a cég részvényei 2,4 százalékkal emelkedtek.

A vállalat azt közölte, hogy az első negyedévben 2553 járművet gyártott és 1227 autót szállított le. Tavaly 1015 járművet gyártott és 920-at szállított le a cég összesen, miután a harmadik negyedév végén megkezdte R1T kisteherautójának kiszállítását.

A Rivian a múlt hónapban közölte, hogy az ellátási lánc problémái miatt a felére, 25 ezer járműre csökkenti a 2022-re tervezett gyártását. Ez a cél tarthatónak tűnik.

Jóval nagyobb kapacitás

A cégnek van egy gyára az Illinois állambeli Normalban, ahol jelenleg az R1S SUV-t és az R1T kisteherautót gyártják, valamint itt szerelik össze az Amazon által rendelt furgonokat. A gyár éves kapacitása jelenleg 150 ezer jármű, de a cég 2023-ig ezt 200 ezerre kívánja növelni új járművekkel.

A Rivian másik üzeme 2024-ben nyílik meg, amivel együtt évi 400 ezer járművet épít majd, és akkumulátorcellákat is fog gyártani.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink