Gyártók Teljesen elektromos brand lesz a Buick

Teljesen elektromos brand lesz a Buick

autopro.hu/P.B. | 2022.06.03 18:17

Teljesen elektromos brand lesz a Buick

Fotó: Buick

A General Motors vállalat, a Buick bejelentette, hogy az évtized végére teljesen elektromos autógyártóvá alakul át. A Buick jövőbeli elektromos autói a GM Ultium platformjára fognak épülni, és Electra néven kerülnek a piacra.

Hirdetés

A GM-hez tartozó Buick 2024-re tervezi az első elektromos modelljét piacra dobni Észak-Amerikában. A gyártó számára ez sokkal több lesz, mint egy új, elektromos hajtású modell: az amerikai cég egy teljes átállás első lépcsőfokára fog lépni az új autóval. A Buick egyben új logót is kap, amit már jövőre fel kell tüntetni az autókon - a jelenlegi embléma 1990-ből származik.

A vállalat sajtóközleménye szerint a karcsúbb embléma egy új formanyelv előhírnöke, amely egyben karcsúbb és modernebb is lesz. Hogy pontosan milyen, arról némi támpontot egy elektromos koncepcióautó, a Wildcat ad. A hosszú első motorháztetővel és az új hűtőráccsal a formaterv nem szakít radikálisan a hagyományokkal – bár dinamikusabb és agresszívabb, mint a jelenlegi modellek. A Buick nem közölt műszaki adatokat a tanulmányautóról.

A Buick elkötelezett a teljesen elektromos jövő iránt, amit ennek az évtizednek a végére szeretne elérni – mondta Duncan Aldred, a Buick és a GMC globális alelnöke.

Kínában gyorsabban megy az átállás

Ahogy az a járműiparban egyre inkább megszokott, a kínai piacon az elektromos átállás valamivel gyorsabban zajlik, mint az Egyesült Államokban: Kínában a Buick öt új elektromos modellt mutat be 2025-ig, ezek közül kettőt már az idén.

Fontos megjegyezni, hogy Buick kínai modelljei eltérnek az amerikai piacra szánt autóktól – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink