Gyártók Sztárprofesszor tuningolja a Mercedes kecskeméti dolgozóit

Sztárprofesszor tuningolja a Mercedes kecskeméti dolgozóit

autopro.hu/P.M. | 2016.06.02 06:38

Sztárprofesszor tuningolja a Mercedes kecskeméti dolgozóit

A Mercedes-Benz a kezdetektől támogatja azokat a helyi és regionális kezdeményezéseket, amelyek közösséget és értéket teremtenek. A dolgozóknak nem csak számos ingyenes sportolási lehetőséget kínál a gyár, de rendszeres egészségügyi szűrőprogramokon is részt vehetnek a munkavállalók, melynek egyik állomása volt Zimbardo professzor interaktív előadása.

Hirdetés

A Hősök Tere kezdeményezés tudományos hátterét a Heroic Imagination Project (HIP) adja, ami azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a hétköznapi hősiességet helyezi előtérbe, és a bátor irányítás, vezetés fontosságát hangsúlyozza. A HIP székhelye San Franciscóban található, alapítója dr. Philip Zimbardo szociálpszichológus, a Stanford Egyetem professzora.

A vállalat meghívására Kecskemétre látogatott a világhírű szociálpszichológus professzor, aki előadást tartott a gyár munkatársainak. A társadalmi célú kezdeményezés a kezdőlökést kívánja megadni ahhoz, hogy egyre több ember tegyen, egyre többször másokért. A program tudományosan igazolt tapasztalatokon alapul. A Mercedes-Benz Gyár átfogó egészségügyi programjában újabb innovatív állomást jelent ez az előadás, mely elősegíti, hogy a dolgozók felkészülten és empatikusan oldják meg a hétköznapi szituációkat, s felismerjék azokat az élethelyzeteket, amelyekben tehetnek másokért akár a vállalaton belül, de azon kívül is.

– Magyarországon gyakran halljuk, vagy mondjuk magunkról, hogy nagy szükségünk lenne a pozitív gondolkodásra és a változtatási hajlandóságra. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára szeretne ehhez is segítséget nyújtani a dolgozóknak annak érdekében, hogy a mentális higiénia területén is eszközöket, segítséget kapjanak az érdeklődő munkatársak. Olyan dolgozói közösséget szeretnénk kialakítani, amelynek tagjai saját maguk is aktív szerepet vállalnak az egymásra való odafigyelés és segítés terén – mondta Ács László HR-igazgató.

Kifejtette: a Daimler vállalati kultúrájában kiemelt szerepet kap az egészségvédelem, a prevenció és a sport, amelyek részei a kecskeméti gyár átfogó egészségügyi és mentálhigiénés stratégiájának is.

Kiemelt Partnereink