Gyártók Szlovák cég elektromos kisbuszával bővül a Nissan

Szlovák cég elektromos kisbuszával bővül a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2020.05.13 08:18

Szlovák cég elektromos kisbuszával bővül a Nissan

Fotó: Voltia

A pozsonyi Voltia elektromos kis haszongépjárműveket alakít át és optimalizál, ezt tették a Nissan e-NV200 modelljével is, amit eddig a saját égiszük alatt kínáltak. A Nissan viszont hivatalosan is a nevét adja a termékhez, így mostantól az e-NV200 XL Voltia ezzel a névvel szerepel a Nissan európai kínálatában.

Hirdetés

A Voltia egy magasított tetős, teljesen elektromos furgont készített az e-NV200 alapjain, ez lett az NV200 XL, aminek raktere kétszer akkora, nyolc köbméteres, mint az eredeti Nissan furgonnak. Az elektromos hajtás maradt 24 kilowattórás, és kifejezetten a közeli kiszállításokra tervezték. Az újabb verzió egy hatékonyabb, 40 kilowattórás akkumulátort kapott.

A Voltia kínálatában a nagyobb, nyolc köbméter raktérrel rendelkező, 2,42 méter magas változat, és a kisebb, két méter magas (a garázsokra optimalizált), hat köbméter rakterű kivitel szerepelt.

A két átalakítás olyan jól sikerült, hogy az autókat a Nissan is forgalmazni fogja, valamint típuspalettájába is felvette őket.

Még nem tudni az árát

A Voltia a korábbi modelleket minimum 9 950 euróért alakítja át, míg az újabb és már átalakított változat ára 38 500 euróról indul. A Nissan az eredeti e-NV200-asokat 34 105 eurós kezdőárral kínálja.

Az egyelőre még nem ismert, hogy a Nissan márkakereskedésekben mennyi pénzért lehet e-NV 200 XL Voltia típusjelű kisbuszokat vásárolni – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink