Gyártók Szilárdtest akkuk gyártásába vághat bele a BMW

Szilárdtest akkuk gyártásába vághat bele a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.12.22 12:22

Szilárdtest akkuk gyártásába vághat bele a BMW

Fotó: Solid Power

Az amerikai Solid Power bejelentette, hogy a szilárdtest akkumulátorával kapcsolatos szellemi tulajdonjogok egy részét megosztja a BMW-vel, ami a cellákat saját üzemeiben is gyárthatja majd.

Hirdetés

A Solid Power licenc formájában adja át az akkumulátorcella dizájnját és a gyártási eljárást a bajorországi autógyártónak, ami 2024 júniusáig 20 millió dollárt fizet ki számára a megfelelő feltételek fennállása esetén.

Az elektrolit gyártásával kapcsolatos jogok továbbra is a Solid Powernél fognak maradni a Reuters beszámolója szerint. Ebből következik, hogy az elektrolitot a vállalat fogja szállítani a BMW akkumulátorgyártása számára.

A 2021 decemberében tőzsdére lépett Solid Powerrel a BMW már korábban megállapodott kész akkumulátorcellák szállításáról, emellett az OEM befektetője is a cégnek.

A szilárdtest akkumulátorokban sokan az elektromos járművek következő generációs energiatárolóit látják. A technológia a mai lítiumion akkumulátoroknál nagyobb energiasűrűséget és megbízhatóságot ígér.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink