Gyártók Stratégiai megállapodást köt a Stellantis és a Foxconn

Stratégiai megállapodást köt a Stellantis és a Foxconn

autopro.hu/P.B. | 2021.05.18 12:21

Stratégiai megállapodást köt a Stellantis és a Foxconn

Fotó: MTI

Az okostelefongyártó Foxconn és az autóipari óriás, a Stellantis május 18-án jelenti be stratégiai együttműködését. A Foxconn nem az első technológiai cég, amelyik beszáll az autógyártásba, ráadásul régóta tervezte már ezt a lépést.

Hirdetés

A Foxconn korábban már bejelentette, hogy az amerikai Fiskerrel együtt fognak elektromos autókat gyártani, de a Stellantis-szal (és annak egyik elődjével, az FCA-val), valamint a Geely-vel is kötött már megállapodásokat a tajvani cég.

A Fiat-Chrysler és a Foxconn korábbi megállapodása kínai gyártásról szólt, elektromos, hálózatba kapcsolt járműveket állítana elő együtt a két vállalat. Várhatóan ennek részleteiről fog szólni a Stellantis és a Foxconn megállapodása - írja az Autoblog.

A Foxconn mellett a közelmúltban jelentette be a járműgyártás piacára való belépését a kínai Xiaomi és az amerikai Apple is. A járműipar átalakulása egyébként is abba az irányba mutat, hogy a gyártóknak részben technológiai vállalatokká kell válniuk az egyre növekvő szoftveres tartalom miatt.

Kiemelt Partnereink