Gyártók Sportkocsikat alázhat a Tesla az új akkumulátorcsomaggal

Sportkocsikat alázhat a Tesla az új akkumulátorcsomaggal

autopro.hu/B.B. | 2016.08.25 10:31

Sportkocsikat alázhat a Tesla az új akkumulátorcsomaggal

A Model S és Model X gazdái nem csak nagyobb hatótávnak, de komolyabb gyorsulásnak is örülhetnek.

Hirdetés

Szeptembertől a mostani 90 kWh-s akkumulátorok helyett igény szerint 100 kWs-s teljesítményűekkel is rendelhető lesz a Tesla Model S és Model X. Az új celláknak köszönhetően előbbi típus P100D jelű, eddig is izmos kivitele (a szintén extraként kérhető) Ludicrous módban versenyautókat is megszégyenítve 2,5 másodperc alatt teljesítheti a nulláról hatvan mérföldes tempóig tartó sprintet. Európai szemmel nézve ez valamivel elmarad a száz kilométeres óránkénti tempótól, nagyjából 96,5 km/h-s sebességben felel meg. A valamivel testesebb Model X esetében ugyanez a gyorsulási érték 2,9 másodperc.

Persze a kínálat bővítése annak is jó hír, aki nem gyorsulási mutatványoknál kamatoztatná kocsija képességeit, ugyanis az érintett Teslák óvatosabb lábbal vezetve egy feltöltéssel a korábbinál tíz százalékkal nagyobb távot, akár 600 kilométert is képesek megtenni.

Az Automotive News szerint azoknak sem kell lemondaniuk a nagyobb akkumulátorcsomagról, akik már megrendelték Teslájukat, de még nem vették át azt: tízezer dollár ellenében kérhetik utólag is most bejelentett, fejlettebb alkatrészt.

Kiemelt Partnereink