Gyártók Segít beszállítóin a Toyota

Segít beszállítóin a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.07.26 09:20

Segít beszállítóin a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota az ellátási láncok zavarainak fényében nem fogja elvárni beszállítóitól, hogy a mostani üzleti év második felében csökkentsék áraikat, plusz annak lehetőségét is megvizsgálja, hogy állja partnerei energiaköltségeinek egy részét.

Hirdetés

A Toyota a koronavírus miatti lezárások és a chiphiány hatására rendszeresen csökkenteni kényszerül termelési volumenét a tervezetthez képest, ezáltal beszállítóinak is nehézséget okozva.

A vállalat már eddig is próbálta csillapítani a beszállítóira nehezedő nyomást azzal, hogy az üzleti éve első negyedére, április-júniusra nem kért árcsökkentést tőlük. A mostani, második negyedévre vonatkozóan csak a cégek egy részétől várt el árcsökkentést.

Figyelni kell a másikra

„Sok beszállító van, melyeknek bevételei és működése a Toyota termelésétől függ, és úgy gondolom, hogy muszáj meghallani az ilyen beszállítók hangját” – fogalmazott Kazunari Kumakura, a Toyota beszerzési vezetője a Reuters-nek nyilatkozva.

Kumakura továbbá elmondta, hogy a Toyota azt is vizsgálja, hogyan segíthetné beszállítóit az emelkedő elektromosáram- és gázdíjak kezelésében.

A nyersanyagárak emelkedése miatt a Toyota májusban az anyagköltségeinek több mint duplájára, 10,6 milliárd dollárra emelkedését vetítette előre az idei évre. Ennek eredményeként ötödével csökkenhet a nyeresége.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink