Gyártók Rövidített munkaidőre kényszerül az Audi

Rövidített munkaidőre kényszerül az Audi

autopro.hu/P.B. | 2022.05.13 11:17

Rövidített munkaidőre kényszerül az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az alapanyaghiány miatt előreláthatólag egyes modellek gyártását fel kell függesztenie az Audinak a május 16-ai héten. A neckarsulmi alkalmazottaknak rövidített munkaidőben (Kurzarbeit) fognak dolgozni a héten.

Hirdetés

Az orosz-ukrán háború, valamint a koronavírus miatt lezárások okozta ellátási nehézségek miatt az Audi a május 16-ai héten kénytelen részben leállítani a neckarsulmi gyártósorait, emiatt pedig a helyi dolgozóknak rövidített munkaidőre kell átállniuk.

Az A4 és A5 Cabrio modellek gyártása május 16. és május 20. között felfüggesztésre kerül, ahogyan a gyár csúcsmodelljének, az A8-nak összeszerelése is szünetelni fog – erősítette meg a korábbi értesüléseket a létesítmény szóvivője május 13-án.

Az A6 és A7 modellcsalád járműveinek gyártása ugyanakkor a megszokott módon, továbbra is zajlani fog Neckarsulmban, ahogyan a két sportkocsi, az R8 és az e-tron GT gyártása sem áll le.

A szóvivő elmondta azt is, hogy továbbra is bizonytalan a helyzet, és szinte bármikor bekövetkezhetnek változások a gyár termelésében – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink