Gyártók Rosszul indul a Porsche Macan karrierje

Rosszul indul a Porsche Macan karrierje

Biró Csongor | 2014.06.02 11:10

Rosszul indul a Porsche Macan karrierje

A Porsche legnagyobb darabszámban értékesíteni kívánt autójának, a Macannak rosszul indult a karrierje, miután 2500 szabadidő-autót hibás fékek miatt kénytelen bevizsgálni a luxus márka.

Hirdetés

A hibára nem ügyfélpanasz, hanem a Porsche derített fényt, amikor az utólagos minőségi ellenőrzések során kiderült, hogy a fékrásegítő berendezés a beépítés során megsérülhetett. A visszahívásban érintett Macanokat Európában értékesítették. A Porsche kereskedői már értesítették az érintett ügyfeleiket, az átvizsgálás csupán pár percet vesz igénybe. Más modelleket nem érint az esetleges hiba.

Porsche Macan

Bár a mostani probléma a műszaki hibahatáron belül van, azaz a sérült fékszervóval szerelt Macanok is képesek megállni a törvényi határokon belül, jól jelzi azt a kapkodást, ami korábban nem volt jellemző a stuttgarti autógyártóra. A Volkswagen égisze alatt nagy a nyomás, egyre több autót kell gyártani és eladni, több a lehetőség a hibázásra. A Porsche még nem heverte ki az előző botrányt, amikor tűzveszély miatt le kellett állítani az összes eladott Porsche 911 GT3 modellt, amelyeken motorcserét hajtanak végre.

A tavaly 162 ezer autót értékesített a Porsche, 2015-re a terv 200 ezer (korábban ezt 2018-ra tervezték), a bizakodásra a Cayenne és Macan szabadidő-autók iránti kereslet ad okot.

Kiemelt Partnereink