Gyártók Részvényfelosztást hajt végre a Tesla augusztusban

Részvényfelosztást hajt végre a Tesla augusztusban

autopro.hu/P.B. | 2020.08.13 14:22

Részvényfelosztást hajt végre a Tesla augusztusban

Fotó: Tesla

Egy cég általában akkor szokta részvényeit felosztani a tőzsdén, ha azok már túl sokat érnek, és emiatt nehézkessé válik velük a kereskedelem. A Tesla 1:4-es arányban osztja fel részvényeit, miután az elmúlt hónapokban egyre többet és többet értek a részvényei. A cég tőzsdei névértéke ettől nem változik.

Hirdetés

A Tesla részvényeinek ára az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedett, erről az autopro.hu is beszámolt több ízben. A részvényfelosztás hírére az árak még tovább emelkedtek, így már tényleg túl magasnak számítanak az új belépők számára. A Tesla célja éppen az, hogy könnyebbé tegyék a lépéssel az új befektetők megjelenését.

A részvényfelosztás hírére további 7 százalékot emelkedve egy Tesla-részvény ára már az 1472 dollárt is eléri, ami messze meghaladja a befektetők által leginkább kedvelt párszáz dolláros intervallumot. A reakció alapján arra lehet következtetni, hogy a részvényfelosztás után tényleg megjelenhetnek új befektetők a Teslánál.

A Tesla 2010-ben jelent meg a tőzsdén, akkor 17 dollárt ért egy részvényük. Az eltelt tíz évben ez az első részvényfelosztás a cég életében – írja az electrive.com.

Sokan túlértékeltnek tartják a Teslát

Érdekesség a cég tőzsdei jelenlétével kapcsolatban, hogy egy friss felmérés szerint a fiatalabb generáció reálisnak tartja az amerikai elektromos autógyártó tőzsdei pozíciója, azonban a nagy többség ezzel nem ért egyet, és úgy véli, túlértékelt a Tesla.

A német Civey közvéleménykutatása szerint az autóvezetők körében még kisebb a Tesla támogatottsága, több mint 66 százalékuk tévesnek tartja a vállalat megítélését a tőzsdén.

Kiemelt Partnereink