Gyártók Rekord szintre pörgött a Toyota gyártása

Rekord szintre pörgött a Toyota gyártása

autopro.hu/V.M. | 2023.09.29 14:19

Rekord szintre pörgött a Toyota gyártása

Fotó: Toyota

A Toyota Motor üzemeiben az egy évvel korábbinál négy százalékkal több, összesen 798.771 darab járművet gyártottak a nyár utolsó hónapjában, amikorra nézve ez új termelési rekordot jelent.

Hirdetés

A Toyota külföldi üzemeinek termelése két százalékkal visszaesett augusztusban, ellenben Japánban található telephelyeinek kibocsátása 22 százalékkal emelkedett, ami jól mutatja a félvezetőhiány és egyéb ellátási problémák csillapodását.

A japán vállalat közleményéből kiderült, hogy a rendeléskezelést érintő informatikai hiba, ami augusztusban egy napra leállásra kényszerítette a hazai gyárakat, csekély hatással volt a teljes havi számokra.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, nemrég a Volkswagen németországi üzemei is egy kiterjedt, de gyorsan elhárított informatikai hiba miatt álltak le, ráirányítva a figyelmet az IT-hálózatok sebezhetőségére.

Az eladások is új csúcson vannak

Ahogy a termelés, úgy az augusztusi értékesítések tekintetében is megdöntötte korábbi rekordját a Toyota. A hónapban a Toyota és Lexus járművekből 853.285 darabot adtak el, 9,8 százalékkal többet, mint egy éve.

A helyi vetélytársak erősödése miatt egyre nehezebb terepnek számító Kínában a Toyota eladásai hét százalékkal estek, ellenben Japánban 46, míg az Államokban 15 százalékos növekedést jegyezhetett fel.

A Reuters által idézett adatok szerint 2023 folyamán augusztus végéig körülbelül 65 ezer akkumulátoros elektromos járművet értékesített a Toyota. Ebből közel 12 ezer kelt el Augusztusban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink