Gyártók Plug-in hibrideket fog Európában gyártani a Toyota

Plug-in hibrideket fog Európában gyártani a Toyota

autopro.hu/V.R. | 2023.01.31 08:20

Plug-in hibrideket fog Európában gyártani a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota törökországi Sakarya tartományban lévő üzeme lesz a vállalat első európai egysége, ahol plug-in hibrid járműveket fognak készíteni. Ezzel egy időben az új járművekhez való akkumulátorok gyártását is megkezdik a törökországi létesítményben.

Hirdetés

A Toyota C-HR második generációját Törökországban fogják gyártani, a típus hibrid és plug-in hibrid változatokban lesz elérhető.

A törökországi üzem a multinacionális vállalat első plug-in hibrid gyártója lesz Európában. „Ez a projekt ismét megerősíti, hogy a sakaryai gyártóüzemünk globálisan fontos hely a Toyota számára.” – mondta a Toyota törökországi leányvállalatának vezérigazgatója, Erdoğan Şahin.

A Toyota jól ismert elhatározása felé halad, miszerint 2040-re teljes szén-dioxid-semlegességet szeretne elérni Európában. A vállalat olyan technológiák bevezetését szorgalmazza üzemeiben, amelyek minimalizálják az energiafogyasztást, továbbá törökországi üzemét megújulóenergia-használatra szeretné átállítani.

Akkumulátor-összeszerelő sor is épül

A törökországi gyár nem csak a Toyota plug-in hibridek gyártásában lesz első európai szinten, hanem a hozzájuk szükséges akkumulátorok összeszerelésében is. Egy új, évi 75 ezer darab akkumulátor összeszerelésére tervezett gyártósor is helyet kap a létesítményen belül. A hibrid akkumulátorok készítése 2023 decemberében indul, 60 szakképzett munkásnak biztosítva munkahelyet.

Az új gyártósor létrehozása a Toyota elektrifikációs átalakulását is támogatja, sőt abban fontos mérföldkőnek számít. Az akkugyártásban szerzett tapasztalatokat felhasználva a törökországi később támogatást nyújthat a Toyota más európai egységeinek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink