Gyártók Ötszáz kilométer hatótávval jön az új eActros

Ötszáz kilométer hatótávval jön az új eActros

autopro.hu/P.B. | 2022.05.31 14:17

Ötszáz kilométer hatótávval jön az új eActros

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz következő akkumulátoros elektromos teherautója akár 500 kilométer hatótávolsággal is rendelkezhet. A gyártó egyaránt próbálkozik az akkumulátoros és az üzemanyagcellás elektromos hajtásokkal is a haszongépjárművek piacán.

Hirdetés

A Daimler Truck jövőre egy körülbelül 500 kilométeres hatótávolságú elektromos teherautót szeretne sorozatgyártásra kész állapotba hozni. A vállalat a Stuttgart melletti Leinfelden-Echterdingenben bejelentette, hogy az eActros LongHaul tesztjárművei már idén megkezdik próbafutásukat.

Az első eActros gyártása tavaly kezdődött Wörthben. A modell kiviteltől függően három vagy négy akkumulátorcsomaggal rendelkezik, és hatótávolsága akár 400 kilométer is lehet.

Az EU klímavédelmi célkitűzéseinek teljesítése

Az Európai Unió nyomás alá helyezi a teherautóipart, hogy az teljesítse a kötelező érvényű klímavédelmi célokat. Az új modelleknek átlagosan 15 százalékkal kevesebb szén-dioxidot kellene kibocsátaniuk 2025-ig, és legalább 30 százalékkal 2030-ra a 2019-es adatokhoz képest. Aki nem tartja be ezeket az értékeket, komoly szankciókra számíthat.

A belső égésű motorról az alternatív hajtásokra való átállás során a Daimler Truck akkumulátorokra és hidrogén üzemanyagcellákra egyaránt támaszkodik – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink