Gyártók Opel Karl, magyar motorral

Opel Karl, magyar motorral

autopro.hu | 2014.12.04 16:39

Opel Karl, magyar motorral

A 3,68 méteres ötajtós modellben öten utazhatnak kényelmesen, mégis kevesebbe kerül tízezer eurónál. Az autó 2015 nyarától kapható a kereskedésekben. Az Opel Karl a cégalapító fiáról kapta a nevét.

Hirdetés

Gépteteje alatt az márka legújabb hajtóműtechnikája rejtőzik: az 55 kW/75 LE teljesítményű, egyliteres, háromhengeres, finom járású és kis fogyasztású 1.0 Ecotec benzinmotor, amelyet külön a Karl részére fejlesztettek ki - egyenesen Szentgotthárdról érkezik. Simán kapcsolható ötfokozatú sebességváltó tartozik hozzá. Kategóriájának csúcsát képviseli a biztonságos és komfortos futómű és kormányzás is.

A kipörgésgátlós ESP, az elektronikus fékerő-elosztással ellátott ABS és az elinduláskor a visszagurulást megakadályozó asszisztens mellett a modlel ellátható például sávelhagyás-figyelmeztetővel, amely frontkamerával figyeli az utat, és hangjelzéssel, illetve a műszerfalon villogó ikonnal figyelmezteti az autóst, ha figyelmetlenül váltana forgalmi sávot.

A Karl technikai arzenáljába tartozik még a kormányzás erőszükségletét gombnyomásra csökkentő City mód is, amelyet már megszerettek az Adam és a Corsa használói. A parkolási asszisztens hangjelzést ad, ha tolatás közben akadályhoz közeledik az autó. A sebességhatárolós sebességszabályozó segít betartani a limitet, a ködfényszóró rossz időjárási viszonyok között ér sokat, míg a kanyarodási fény funkció sötét utcakereszteződésekben teszi biztonságossá a vezetést.,

Kiemelt Partnereink