Gyártók Nyugati piacok felé kacsintgat a vietnámi autógyártó

Nyugati piacok felé kacsintgat a vietnámi autógyártó

autopro.hu/V.M. | 2021.07.13 17:21

Nyugati piacok felé kacsintgat a vietnámi autógyártó

VFe36 | Fotó: Facebook/VinFast Vietnam

Vietnám első hazai autógyártója, a VinFast nemrég képviseleti irodákat nyitott Európában és Észak-Amerikában, újabb lépést téve afelé, hogy megkezdje elektromos autóinak értékesítését a nyugati piacokon.

Hirdetés

A Vingroup JSC, Vietnám legnagyobb konglomerátumának részét képző VinFast az ázsiai ország első autógyártójává vált, mikor 2019-ben piacra dobta belső égésű motorral szerelt járműveit. A vállalatnál most az európai és észak-amerikai piacokon megjelenést készítik elő.

A számára újnak számító kettő régióban a VinFast saját fejlesztésű akkumulátoros elektromos SUV modellekkel akarja megvetni a lábát. A kisebbik, D-szegmensbe tartozó modell a VFe35, ami 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. A E-szegmensbe sorolt másik típus a VFe36 nevet viseli, és a gyártó 550 kilométeres hatótávolságot ígér. Korábban a VinFast azt közölte, hogy mindkettő crossover idén novembertől válik rendelhetővé, míg a kiszállítások 2022-ben esedékesek.

VFe35

VFe35 | Fotó: Facebook/VinFast Vietnam

A Vietnámban tavaly 30 ezer járművet értékesítő VinFast előzőleg azt tűzte ki célul, hogy 2022-ben 56 ezer elektromos autót adjon el, mostanra azonban ezt a számot 15 ezerre vágták vissza a globális chiphiány okán.

Főszerepet kap az online értékesítés

A VinFast USA vezérigazgatója még egy áprilisi interjú során elárulta a Reuters-nek, hogy az Egyesült Államokban a járművek többségét interneten keresztül kívánják értékesíteni, szükségtelenné téve egy költséges kereskedői hálózat kiépítését. Ez alapján sejthető, hogy a VinFast Európában is fontos szerepet szán az online értékesítésnek.

Kiemelt Partnereink