Gyártók Nem vonul ki a DS Kínából

Nem vonul ki a DS Kínából

autopro.hu/V.M. | 2021.10.27 12:21

Nem vonul ki a DS Kínából

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis a lehangoló értékesítési számok ellenére is folytatni fogja a DS prémium márka modelljeinek forgalmazását Kínában, ahol az eladási mutatók javítása egy jövőre bemutatandó terv szerint fog történni.

Hirdetés

Az FCA és a PSA Csoport januári egyesülésével megalakult Stellantis vezérigazgatója, Carlos Tavares az egyesülést követően közölte, hogy a konszernhez tartozó 14 márka a saját legerősebb szegmenseire és piacaira fókuszálva fog tovább működni.

Erősen kérdéses volt, hogy a DS jelenlétét továbbra is fenntartják-e Kínában, a világ legnagyobb autópiacán, ahol a brand eladásai mostanra rekord alacsony szintre zuhantak. Beatrice Foucher, a márka igazgatója azonban nemrég újságíróknak nyilatkozva elmondta: A DS számára semmi nem változik ezen a ponton. A terv az, hogy folytassuk Kínában” – írja beszámolójában a Reuters.

Tavares 2022 elején fogja ismertetni a kínai értékesítések növelésére irányuló tervét, aminek részét fogja képezni új vevők bevonzása az Opel tisztán elektromos modelljeivel.

A DS 2024-ben elsőként fog egy olyan autót piacra vinni, ami a Stellantis fejlesztés alatt álló STLA elektromos padlólemezére épül majd.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink