Gyártók Nem váltanának vissza benzinesre a Leaf-tulajok

Nem váltanának vissza benzinesre a Leaf-tulajok

autopro.hu | 2015.01.27 04:36

Nem váltanának vissza benzinesre a Leaf-tulajok

A száz százalékban elektromos Leaf 2014-ben megdöntötte saját előző éves eladási csúcsát: 14 658-as értékesítési darabszámával az elektromos autók robbanásszerűen fejlődő piacának több mint negyedét tudhatja magáénak.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy 2014-ben a versenytársak eddig soha nem látott számban léptek be az elektromosautó-piacra a Leaf mind globális szinten, mind az Amerikai Egyesült Államokban és Európában megőrizte vezető pozícióját. 2014 sorozatban a negyedik olyan év, amikor a gyártó elektromos családi autója a zéró-emissziós eladási listák élén szerepelt Európában.

– Mostanra vált láthatóvá az elégedett ügyfelek hatása az eladásokra. Azoké az elégedett ügyfeleké, akik közül 95 százalék szívesen ajánlja ismerőseinek is a modellt, és akik 50 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem váltana vissza benzines vagy dízelautóra – fűzete hozzá Guillaume Cartier, a Nissan Europe értékesítési és marketing alelnöke. – A Nissan Leaf tulajdonosai évente több mint 16 500 kilométert tesznek meg autójukkal, ami átlagosan 40 százalékkal több, mint az európai benzines és dízelautók éves futásteljesítménye. Ezek az adatok azt mutatják, hogy számos háztartásban a Leaf az elsődleges autó, és hogy az ügyfelek kezdenek másképp tekinteni az elektromos autókra.

Európában először 2011 elején mutatták be, majd 2013 közepén érkezett meg az ügyfelek visszajelzései alapján több mint 100 ponton továbbfejlesztett változat. A Leafet az Egyesült Királyságban található Sunderlandben szerelik össze, akkumulátorait pedig a szintén ott található új, kifejezetten e célra épült üzemben gyártják. 2014 júniusában a márka bemutatta a 100százalékban elektromos e-NV200 kishaszongépjárművet, melyet a vállalat barcelonai üzemében szerelnek össze, és amelynek akkumulátorait szintén Sunderlandben készítik.

Kiemelt Partnereink