Gyártók Nem született Renault-Nissan megállapodás

Nem született Renault-Nissan megállapodás

autopro.hu/V.M. | 2022.12.05 12:49

Nem született Renault-Nissan megállapodás

Fotó: Nissan's Global Newsroom

A Renault és japán partnere, a Nissan már biztosan nem fogják december 7-én bemutatni az együttműködésük megújításáról szóló terveiket, mivel bizonyos vitás kérdésekben mostanáig nem sikerült dűlőre jutni.

Hirdetés

Korábban ügyhöz közeli források arról számoltak be, hogy a Renault és a Nissan legkorábban december 7-én fogják ismertetni a szövetségük jövőjét meghatározó terveket. Bennfentesekre hivatkozva a japán JNN TV csatorna nemrég azonban azt jelentette, hogy a 7-i dátumhoz nem tudják tartani magukat a partnerek

Az eddig ismertté váltak szerint a Renault el szeretné érni, hogy a Nissan befektessen villanyautós üzletágába, míg a Nissan arra akarja rávenni a francia felet, hogy az csökkentse a benne birtokolt 43 százalékos részesedését.

A tárgyalások egy másik fontos pontja a technológiamegosztás. A japán csatorna Reuters által is hivatkozott jelentése szerint azonban ebben nem sikerült megállapodni.

Források szerint a bejelentés következő lehetséges időpontja a december 19-i hétre esik, továbbá a Renault-Nissan még a hónapban szeretne megegyezni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink