Gyártók Nem olyan nagy dobás a Tesla Autopilotja

Nem olyan nagy dobás a Tesla Autopilotja

autopro.hu/V.R. | 2023.01.26 08:22

Nem olyan nagy dobás a Tesla Autopilotja

Fotó: Tesla

A Tesla vezetéstámogató rendszere, az Autopilot jelentősen rosszabb helyezést ért el a két évvel ezelőtti besoroláshoz képest. A Consumer Reports elemzése szerint a 2020-ban még második helyen lévő Tesla a legújabb ranglistán már csak a hetedik helyen szerepel a tizenkét legnépszerűbb vezetéstámogató rendszer között.

Hirdetés

A szervezet azzal indokolta a döntését, hogy a Tesla nem változtatta meg az Autopilot alapvető funkcióit, csak továbbiakkal egészítette ki. A Consumer Reports autótesztelési vezetőigazgatója, Jake Fisher azt nyilatkozta, hogy „az Autopilot még mindig nem teszi lehetővé az együttműködő kormányzást, és nem rendelkezik hatékony vezetőfelügyeleti rendszerrel sem”.

Az Egyesült Államokban a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal közel egymillió Autopilot rendszerrel ellátott Tesla járművet vizsgál, parkoló vészhelyzeti járművekkel történt balesetek sorozata miatt. A vizsgált balesetben a legtöbbször a sofőrök betartották a Tesla figyelmeztető stratégiáját, amely az NKKH számára megkérdőjelezi az Autopilot hatékonyságát.

Az elektromosautó-gyártó a fejlett vezetéstámogató használata mellett sem javasolja a sofőr elengedje a kormányt, a Tesla szerint a funkció „aktív vezetői felügyeletet igényel, és nem teszi a járművet autonómmá” – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink