Gyártók Nem lesz négynapos munkahét a Volkswagennél

Nem lesz négynapos munkahét a Volkswagennél

autopro.hu/V.M. | 2020.09.07 09:23

Nem lesz négynapos munkahét a Volkswagennél

Fotó: Volkswagen Newsroom

A koronavírus-járvány folytán visszaesett globális újautó-kereslet, illetve annak ellenére, hogy az elektromos modellek gyártása kevesebb munkáskezet igényel, a Volkswagen üzemi tanácsának elnöke, Bernd Osterloh egyelőre nem látja szükségét a négynapos munkahétre való átállásnak.

Hirdetés

A 2,3 millió alkalmazottat képviselő legnagyobb németországi szakszervezet, az IG Metall augusztusban vetette fel a négynapos munkahét tartós bevezetésének ötletét, hogy elejét vegye a tömeges elbocsátásnak többek között az autóiparban és fémiparban. A szervezet akkor már a Daimler, a ZF, valamint a Bosch járműipari vállalatokkal is egyeztetéseket folytatott.

Bernd Osterloh nemrég a Welt am Sonntag lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a VW járvány előtt bejelentett költségcsökkentési terve elégséges megtakarítást fog termelni a cégnek.

Osterloh elárulta, hogy nem gondolkoznak a négynapos munkahét bevezetésén, amire magyarázatként hozta a Golf gyártását, ami júniusban és júliusban már az egy évvel korábbi volumenen zajlott – tudható meg a Reuters cikkéből.

A VW 2016-ban indította el a Future Pact, vagyis a Jövő Paktuma költségcsökkentési programját, aminek része egyebek mellett 7000 adminisztratív feladatot végző munkatársának korai nyugdíjazása.

Kiemelt Partnereink