Gyártók Nagy dobás lehet belőle: jön a kipufogó nélküli Sprinter

Nagy dobás lehet belőle: jön a kipufogó nélküli Sprinter

autopro.hu/B.B. | 2016.08.04 14:07

Nagy dobás lehet belőle: jön a kipufogó nélküli Sprinter

A Mercedes következő generációs furgonja elektromos meghajtással is megvásárolható lesz, sőt akár önvezető funkciókat is kaphat – mintha üzenne valakinek a Daimler.

Hirdetés

2018-ban érkezik a piacra az új Mercedes Spinter, melynek készül teljesen elektromos hajtáslánccal felszerelt kivitele is, írja az autoblog.com. A Mercedes-Benz VS30 nevű projektjének vezetője, Ulf Zillig elmondása szerint az villanymeghajtás mellett a másik, talán még nagyobb meglepetés az lehet, hogy a furgon önvezető funkciót kaphat. Fontos a feltételes mód, hiszen még nincs teljes garancia arra, hogy ez valóban így is lesz.

Mindenesetre a mostani megszólalás alapján nem csodálkoznánk, ha a németek az új Sprintert kifejezetten Tesla-konkurenssé szeretnék kifaragni, és Ulf Zillig néhány információmorzsáját igazából Elon Musknak címezte volna. Az amerikai elektromos autógyártó ugyanis szintén a napokban adta hírül, hogy a mesterterv második részeként nem csak elektromos teherautókat és buszokat, hanem kisbuszokat is gyártana, ezekben pedig a cég szellemisége szerint minden bizonnyal jelentős szerepet kapna a vezető nélküli üzemeltethetőség.

Könnyen lehet, hogy ezekben a napokban komoly küzdelem indulásának vagyunk tanúi, hiszen bár a Tesla újdonsága a városi személyszállításában segédkezhetne, egy kisbuszból nem tartana sokáig áruszállításra alkalmas furgont, vagyis egy teljes értékű Spinter-ellenfelet kialakítani.

Valami hasonló minibusz jöhet a Teslától

A Mercedes egyébként az utóbbi időszakban igazán belehúzott az elektromos haszongépjárművek fejlesztésébe, a közelmúltban mutattak be két e-teherautót. Ezek közül az egyik hamarosan szalonokba kerül, a 26 tonnás verzióra azonban még egy kicsit várni kell.

Kiemelt Partnereink