Gyártók Mostantól online is lehet Porsche-t rendelni

Mostantól online is lehet Porsche-t rendelni

autopro.hu/H.J. | 2019.10.30 14:00

Mostantól online is lehet Porsche-t rendelni

Online autókereskedést indít a Porsche az Egyesült Államokban. A márka a megváltozott vásárlói igényeknek akar eleget tenni az internetes platform megnyitásával.

Hirdetés

A kísérleti projektet 25 kereskedő bevonásával végzik. Az ügyfelek online felületen válogathatnak a különböző modelltípusok közül, az autó kiválasztása után pedig a papírmunkát is elintézhetik az interneten keresztül.

Az ügyfelek a vezetői engedélyükről készült felvételek feltöltésével igazolhatják személyazonosságukat, ezt követően a kereskedő előkészíti a szükséges papírokat. Az online megrendelés beérkezését követően a vásárlóknak már csak a papírok aláírása és az autó átvétele miatt kell bemenniük a kereskedésbe.

Az üzleti tevékenység erősítése a cél

Ha a kísérleti program sikeresnek bizonyul, úgy az online értékesítési programban a Porsche 191 amerikai viszonteladója vehet részt.

Klaus Zellmer, a Porsche Cars észak-amerikai részlegének vezérigazgatója elmondta, hogy vállalat igyekszik mindig új módszereket találni az ügyfelek változó elvárásainak teljesítésére. A szakember szerint a márkakereskedések és az ügyfelek közti digitális és fizikai kommunikációnak ez a keveréke pedig csak tovább erősíti az üzleti tevékenységüket.

Gyorsabb és könnyebb a digitális kereskedés használata

Az autóipar értékesítési szektorának átalakulása már folyamatban van, hiszen egyre nagyobb igény van az online felületek használatára. Több autógyártó és kereskedő is már dolgozik a digitális vásárlási platformok kialakításán és fejlesztésén. A virtuális kereskedést sokan a gyorsabb és könnyebb autóvásárlás eszközeként látják.

Hamarosan Európában is megjelenik a felület

A Porsche online kereskedése új és használt autókat kínál eladásra. A digitális szolgáltatás kiterjed a járművásárlás, a finanszírozás, vagy a lízing minden aspektusára – beleértve a Porsche Financial Services pénzügyi és biztosítási lehetőségeit is.

Az online kereskedés elérhető minden résztvevő márkakereskedés weboldalán. Az Egyesült Államok után pedig hamarosan Németországban is bevezethetik a digitális értékesítést – számolt be az Automotive News.

Nyitókép: newsroom.porsche.com

Kiemelt Partnereink