Gyártók Most már hivatalos: nyáron érkezik az elektromos Vivaro

Most már hivatalos: nyáron érkezik az elektromos Vivaro

autopro.hu/P.B. | 2020.05.03 16:20

Most már hivatalos: nyáron érkezik az elektromos Vivaro

Fotó: Opel Media

Még továbbra sem lehet tudni, hogy mennyibe kerül az Opel Vivaro-e, de hamarosan ki fog derülni, ugyanis az Opel szerint már nyártól lehet rendelni a típust, míg az első vásárlók még az idei évben beülhetnek az új, elektromos kisbuszba.

Hirdetés

Az ár ugyan még nem ismert, azonban több technikai részletre fény derült már: az elektromos motor teljesítménye 100 kW lesz, az akkumulátor kapacitása pedig 50kWh lesz. Az autó végsebessége 130 km/h, hatótávolsága pedig 230 kilométer lesz.

Készül egy 75 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változat is, ennek a hatótávja 330 km lesz, az akkumulátor 27 helyett 18 modult tartalmaz, és ennél a kivitelnél az akku az autó alján helyezkedik el. Az Opel szerint egyik változat esetében sem befolyásolja a raktér méretét az akkumulátor, amire egyébként nyolc év és 160 ezer kilométer garanciát vállalt a gyártó.

Három méretben rendelhető a Vivaro-e

Az új, elektromos Vivaro három méretben lesz elérhető: a legkisebb változat 4,6 méteres lesz, a leghosszabb pedig 5,3, köztük egy 4,95 méteres kivitel is lesz. A raktér kapacitása a kiviteltől függően 4,6-tól 6,6 köbméterig terjedhet.

A jármű legnagyobb terhelhetősége 1275 kilogramm, ami alig kevesebb, mint a Vivaro dízelüzemű változatáé. Az Opel szerint a Vivaro-e az egyetlen olyan, teljesen elektromos kisbusz a szegmensben, ami akár egy tonnáig is terhelhető és utánfutó is csatolható hozzá.

Az autó CCS rendszerrel tölthető, és a gyártó szerint akár 30 perc alatt 80 százalékra fel lehet tölteni az 50kWh kapacitású akkumulátort a megfelelő villámtöltővel – írja az Electrive.

Kiemelt Partnereink