Gyártók Mérföldkőhöz ért az e-autók gyártásában a BYD

Mérföldkőhöz ért az e-autók gyártásában a BYD

autopro.hu/S.A. | 2023.08.11 09:22

Mérföldkőhöz ért az e-autók gyártásában a BYD

Fotó: BYD

A BYD legyártotta az ötmilliomodik új energiájú járművét, amely egy Denza N7. A BYD-nek 13 évébe telt elérni a nagy mérföldkőnek számító 1 millió legyártott új energiájú járművet, utána 13 hónap telt el a hárommillióig, majd csupán kilenc hónap az ötmilliomodik járműig.

Hirdetés

2022-ben a BYD által gyártott új energiájú, vagyis elektromosan tölthető járművek eladása túllépte az 1,86 milliót. A lendület 2023-ban is folytatódott, mivel a vállalat januártól júliusig 1,5 millió összértékesítést ért el, amelyből 92.469 darabot értékesítettek a tengerentúlon, ezzel meghaladva a 2022-es év teljes tengerentúli eladásait. 2023 júliusáig a BYD globális új energiájú jármű eladásai meghaladták a 4,8 millió darabot.

Globális terjeszkedés

A BYD 2010 óta folyamatosan növeli globális jelenlétét, közben pedig elektromos buszokat és taxikat vezet be kínálatába a tömegközlekedés villamosításának érdekében. Egy évtizednyi munkát követően a BYD elektromos tömegközlekedési járművei mára több mint 70 ország több mint 400 városában működnek.

A BYD új energiájú járművei immár több mint 54 országba értek el, és a BYD Atto 3, a vállalat egyik kiemelkedő sikernek örvendő modellje több hónapja vezeti az új energiájú jármű eladásokat Thaiföldön, Izraelben és Szingapúrban. 2023 júliusában a BYD egy jelentős lépést tett globális terjeszkedése érdekében azzal, hogy bejelentette három új brazíliai gyár létesítésének tervét.

Újítások sokasága

1995-ös alapítása óta a BYD számos technológiai újítást vezetett be, köztük a „Blade”, vagyis a „penge” akkumulátort, mely a cellák hosszú és vékony alakjáról kapta nevét. 2022-ben a BYD több mint 2,8 milliárd dollárt fektetett be kutatásba és fejlesztésbe, amely 90,31 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – számolt be a Green Car Congress.

2023 júliusáig a BYD több mint 40 ezer szabadalmat nyújtott be globális szinten, ezek közül pedig több mint 28 ezret már jóváhagytak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink