Gyártók Megvásárolja a General Motors gyárát a Hyundai

Megvásárolja a General Motors gyárát a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2023.08.16 14:23

Megvásárolja a General Motors gyárát a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

A General Motors évek óta nem árusít autókat Indiában, de a Talegaeon városában található gyárát eddig nem tudta eladni. Amennyibe a Hyundai-jal sikerül nyélbe ütni az üzletet, a GM teljesen kivonul Indiából, míg a dél-koreai OEM tovább növeli a termelési kapacitásait.

Hirdetés

A Hyundai Motor a GM talegaeoni gyárának megvásárlásával elérheti egy egymillió autós gyártási kapacitást Indiában. Eddig Csennai vársoa mellett gyártott autókat a koreai OEM az országba, az üzem kapacitása 820 ezer autó volt, ám 2021-ben „csak” 635 ezer autót gyártottak ott. A megvásárolni kívánt üzem jelenlegi kapacitása 130 ezer autó, de a Hyundai egy felújítás és bővítés után, 2025-ben kezdené meg az ottani termelést. A Hyundai a második legnagyobb autógyártó Indiában.

A Hyundai és a General Motors nem hozták nyilvánosságra az üzlet részleteit. A GM 2017-ben állította le a gyárat, azt először a kínai Great Wall Motornak kívánta eladni, ám 2019-ben, a Kína és India közötti feszült viszony miatt hozott intézkedések okán ellehetetlenült az üzlet.

Nemrégiben jelentette be a Hyundai, hogy saját brandje, valamint Kia márkanév alatt több elektromos modellt szeretne piacra dobni Indiában – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink