Gyártók Megújult logóval és dizájnnal támad a Lancia

Megújult logóval és dizájnnal támad a Lancia

autopro.hu/P.B. | 2022.11.30 15:22

Megújult logóval és dizájnnal támad a Lancia

Fotó: Stellantis

A Lancia „Design Day”-t tartott az elektromos átállás jegyében. Az eseményen nemcsak az új márkalogót és az új betűket mutatták be, hanem betekintést adtak a jövőbeli dizájnról is, amit elsőként a „Pu+Ra Zero” koncepció hivatott megmutatni.

Hirdetés

A Stellantis alá tartozó olasz gyártó a leendő elektromos modelljeit 2024 és 2028 között dobja piacra, és a tervek szerint 2028-ra teljesen elektromossá válik a cég kínálata.

A nemrég bemutatott „Pu+Ra Zero” koncepció nem egy klasszikus tanulmányautó, hanem a Lancia új formanyelvének lényege a vállalat közleménye szerint. A névben a „Pu” a „pure”-t, vagyis a tisztát, a „Ra” pedig a „radikálist” jelenti – a „Zero” egyértelműen a nulla kibocsátásra való hivatkozás.

A koncepció felvillant néhány átfogó elemet, amelyek megtalálhatók lesznek a készülő autókban: ilyenek a jellegzetesen lágy, folyó vonalak. A márkára jellemző, csésze alakú hűtőrács is átértelmezésre került, lényegesen laposabb és széltében nyújtott lesz - vagy ahogy a Lancia a sajtóközleményben fogalmaz: „a Lancia Pu+Ra Zero koncepció eleje a Lancia járműmodelljei történelmi, serleg alakú hűtőrácsának újraértelmezése. Ezt a klasszikus formát három fénysugár vetíti a jövőbe.” A hűtőrács fölött egy Lancia felirat is helyet kapott.

A Pu+Ra Zero koncepció

A Pu+Ra Zero koncepció | Fotó: Stellantis

Hamarosan jönnek az új autók

A hírek szerint a Lancia 2024-től három új modellt tervez piacra dobni 2028-ig – mindegyiket akkumulátoros elektromos hajtással. Először az új Lancia Ypsilont, majd 2026-ban egy egyelőre meg nem nevezett új zászlóshajót, míg 2028-ban a Lancia Delta teljesen elektromos utódja zárja a sort – írja az electrive.com.

Az egyelőre még nem világos, hogy a Lancia a többi Stellantis márkához képest milyen pozícióba kerül az ár tekintetében, vagyis a fent említett modellek árának pozícionálása még nem ismert. Annyit tudni, hogy a Lancia értékesítési modellje 100 exkluzív bemutatótermet irányoz elő Európában, valamint „az online értékesítés maximális kihasználását”.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink