Gyártók Megkezdte e-autói kiszállítását az Evergrande

Megkezdte e-autói kiszállítását az Evergrande

autopro.hu/V.M. | 2022.11.03 06:16

Megkezdte e-autói kiszállítását az Evergrande

Fotó: Pixabay

A China Evergrande New Energy Vehicle Group megkezdte első autója, az elektromos Hengchi 5 kiszállításait. A teljesen új belépőnek számító vállalat közlése szerint az első száz vásárlója még október 30-án átvehette járművét.

Hirdetés

A súlyosan eladósodott China Evergrande Group ingatlanfejlesztőhöz tartozó fiatal autógyártó szeptemberben kezdte meg járművei összeszerelését az észak-kínai Tiencsinben.

Júliusban, röviddel a rendelések fogadásának kezdete után a cég arról számolt be, hogy a várakozásokat meghaladó számú, 37 ezernél is több előrendelést kapott első modelljére.

A tisztán elektromos Hengchi 5 crossover körülbelül 25 ezer dollárba kerül. Az Evergrande második modelljének gyártása 2023 első felében indul, míg a harmadik típus első példányai valamikor 2023 későbbi részében gördülnek majd le a gyártósorról – derül ki a Reuters beszámolójából.

A China Evergrande Group célja, hogy egy évtizeden belül fő profiljává tegye az autógyártást, ennek érdekében 2025-re évi egymillió járművet szeretne gyártani.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink