Gyártók Megkezdődött a GM új modelljének gyártása

Megkezdődött a GM új modelljének gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.03.23 10:18

Megkezdődött a GM új modelljének gyártása

Cadillac Lyriq | Fotó: Cadillac

Mark Reuss, a General Motors elnöke egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a vállalatnak soha nem csak egy válasza volt az ellátási kihívásokra, és így a GM most is megbirkózik a rá nehezedő nyomással, valamint új modellek gyártását kezdi meg a jövőben.

Hirdetés

Reuss egy március 21-ei sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a General Motors bízik a 2022-re vonatkozó kilátásaiban és azon terveiben, hogy felgyorsítja egy új, elektromos Cadillac piaci bevezetését. A viszonylag optimista terveket az ellátási láncokra nehezedő egyre nagyobb nyomás ellenére fogalmazta meg a GM elnöke.

Mint fogalmazott, fennállnak az ukrajnai háború jelentette geopolitikai kockázatok, azonban a GM kezeli a nyomást. Ennek jegyében a cég felgyorsítja az új elektromos járművek – köztük például a Cadillac Lyriq – piacra dobását célzó terveit.

„Nem új számunkra a helyzet, nem most léptünk be a piacra” – mondta Reuss, és kiemelte, hogy a GM-nek hosszú távú szerződései vannak az alapanyagok beszerzésére vonatkozólag, és számos forrással rendelkezik. „Soha nincs csak egyetlen válaszunk egy problémára” – tette hozzá.

Maradnak az előrejelzések

Reuss elmondta, hogy a GM nem változtatott 2022-re vonatkozó pénzügyi kilátásain, amelyek szerint az idei üzemi eredmény a korábban tervezett 13 milliárd dollárról 15 milliárd dollárra nő a 2021-es rekord 14,3 milliárd dolláros nyereség után.

Mint ismert, egyes nagyobb autógyártók vagy módosították az előrejelzéseiket (így például a Toyota), vagy nem adtak ki prognózist 2022-re (így tett az Audi). A gyártókat az olaj, és az olyan anyagok árának megugrása inti óvatosságra, mint az alumínium, a neon és a nikkel. Ezen anyagok beszerzése részben közvetlenül a háború miatt nehezebb, részben pedig a nyugati világ által kivetett szankciók miatt.

Új modell került bevezetésre

A sajtóeseményt azért tartotta a GM, mert a vállalat március 21-én hivatalosan is elindította új modelljének, Cadillac Lyriq elektromos SUV gyártását Spring Hillben, Tennessee államban. A kompakt SUV-t többek között a Tesla Model Y versenytársának szánja a GM.

A General Motors szerint a vártnál nagyobb az érdeklődés az új autó iránt, a cég tájékoztatása szerint már 240 ezer előjegyzés érkezett a modellre, amit az ügyfelek május 19-étől rendelhetnek meg.

Reuss szerint Spring Hillben évente akár 200 ezer Lyriq gyártása is lehetséges, ám ennek ellenére a belső égésű motorral szerelt, hagyományos hajtású SUV-k gyártását sem viszik el az üzemből – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink