Gyártók Megerősítette európai visszatérését a GM

Megerősítette európai visszatérését a GM

autopro.hu/P.B. | 2023.05.12 14:16

Megerősítette európai visszatérését a GM

Fotó: Cadillac

Ősszel jelentette be a General Motors, hogy visszatérne az európai piacra. A lépést elektromos autókkal szeretné megvalósítani a cég. Az amerikai gyártó európai ágazatának vezetője most megerősítette a hírt, ugyanakkor azt nem árulta el, mely országokban lehet majd először a GM autóit megvásárolni.

Hirdetés

A GM európai elnöke, Jaclyn McQuaid az Automotive News Europe-nak adott interjúban erősítette meg a korábbi híreket és pletykákat: a General Motors ősztől több európai országban is elektromos autókat fog értékesíteni, elsőként a Cadillac Lyriq modellt. Bár az nem derült ki, hogy pontosan hol kínálják majd az amerikai elektromos autókat, de bennfentesek arra számítanak, hogy az első piacok a skandináv országok - Norvégia, Svédország, Dánia és Finnország - lesznek.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik az értékesítés, pedig az ősz már nincs messze. Arról sem esik szó, hogy a GM elektromos autói megjelennek-e más európai országokban, és ha igen, mikor – írja az electrive.com.

Sok még a kérdőjel

A GM még nem tette közzé azon autók listáját, amelyeket Európában is piacra fog dobni, így egyelőre csak a Cadillac Lyriq megjelenése biztos. Szakértők várakozása szerint néhány kisebb modell is érkezhet, mint például a Chevrolet Equinox és a Chevrolet Blazer elektromos verziója - mindkettő az idén jelenik meg az Egyesült Államokban.

A General Motors 2021 óta készül arra, hogy visszatérjen az európai piacokra. Az első lépésre 2022 novemberében került sor, amikor McQuaidet kinevezték a GM Europe elnök-vezérigazgatójává, és irodát hoztak létre Zürichben. A gyártó 2017-ben hagyta el Európát, amikor eladta az Opelt a PSA-nak, amely később a Stellantis része lett.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink