Gyártók Még tovább fog drágulni a Mercedes

Még tovább fog drágulni a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2023.07.31 14:20

Még tovább fog drágulni a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes becslései szerint költségei tovább emelkednek a következő hónapokban. Ez magában foglalja a termelési költségeket, az ingatlanok, gépek és berendezések, valamint kutatás-fejlesztés kiadásait. A költségek növekedését a vásárlók is érezni fogják.

Hirdetés

A Mercedes-Benz július közepén növekvő bevételekről és eladásokról számolhatott be – vagyis egy erős fél évet tudott maga mögött a cég. Láthatóan működött a gyártó luxus felé fordulása, éppen ezért az árháborúba való beszállás lehetősége fel sem merült, sőt.

A vállalat gazdasági vezetője, Harald Wilhelm közvetlenül a második negyedéves pénzügyi jelentés közzététele után egy konferencián az árakról így fogalmazott: „kicsit óvatosabbak leszünk... de még mindig meg kell emészteni a költségeket.”

Általában véve az autógyártó számításai szerint költségei 2023-ban jelentősen magasabbak voltak, mint 2022-ben. A Mercedes becslései szerint költségei tovább emelkednek a következő hónapokban is, több okból: a termelési költségek, a kutatás-fejlesztés költségei, valamint a meglévő infrastruktúra üzemeltetése egyaránt drágulni fog.

Tekintettel a folyamatosan emelkedő árakra, a Mercedes-Benz vélhetően az idei évet pozitív mérleggel fogja zárni. Ugyanakkor a motor1.com becslése szerint az év második felében csökkeni fog a kereslet a luxusautók iránt a Mercedes legfontosabb piacain.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink