Gyártók Még jobban elmerül az önvezetésben a Polestar

Még jobban elmerül az önvezetésben a Polestar

autopro.hu/Sz.K. | 2023.02.06 12:20

Még jobban elmerül az önvezetésben a Polestar

Fotó: Polestar Press

A Polestar és a Luminar kiterjeszti a Luminar lidar-rendszereinek integrációját a Polestar 5 modellre – a Polestar Precept koncepcióautón alapuló, várhatóan 2024-ben megjelenő elektromos négyajtós GT-re – is.

Hirdetés

A két vállalat kibővített partnersége megteremti az alapot a további együttműködéshez a lidar integrációja és a Polestar jövőbeli járműveinek tervezése terén. Mind a Polestar 3, mind a Polestar 5 zökkenőmentesen integrálja majd a Luminar nagy hatótávolságú és az Iris nagy hatótávolságú lidar érzékelőjét és szoftverét a tetővonalba.

Az Iris 120 fokos vízszintes látómezővel és 28 fokos dinamikus függőleges látómezővel rendelkezik. A szoftverrel konfigurálható pásztázó beállítások lehetővé teszik az érzékelőrendszerek számára az érdeklődésre számot tartó régiók dinamikus vezérlését – beleértve az automatikus horizontkövetést is. Az Iris éjszaka akár 250 méter távolságból is képes sötét objektumokat észlelni, és maximális hatótávolsága 600 méter.

Hamarabb jöhet a részben autonóm Polestar 3

A bejelentéssel egy időben a lidarral felszerelt Polestar 3 értékesítését előrehozták, így a korai piacokon az ügyfelek már most leadhatják megrendeléseiket a lidarral felszerelt Polestar 3-ra, amelynek szállítása 2024-ben várható.

A világpremier napján, 2022. október 12.-én megnyílt, a lidar nélküli Polestar 3-ra vonatkozó rendelések kézbesítése 2023 negyedik negyedévében várható. A lidarral felszerelt Polestar 3 első kiszállításai 2024 vége előtt várhatóak – írja a Green Car Congress.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink