Gyártók Mások is átvennék a Tesla öntési technológiáját

Mások is átvennék a Tesla öntési technológiáját

autopro.hu/V.M. | 2021.12.06 09:18

Mások is átvennék a Tesla öntési technológiáját

Fotó: Tesla

Hat kínai autógyártó is érdeklődik az amerikai Tesla alumíniumöntési technológiája iránt, amivel a karosszériát alkotó részelemek számát drasztikusan csökkenteni lehet.

Hirdetés

A Tesla idén kezdte alkalmazni az úgynevezett Giga Press nagyméretű öntőberendezést, amivel a járműkarosszéria nagy egységeit lehet egy darabban elkészíteni. A komplexitást és hosszú távon a költségeket is csökkentő megoldással Elon Musk cége szembemegy a bevett eljárással, ami több kisebb karosszériaelem összeillesztésére épül.

Úgy néz ki, hogy a technológia több autógyártó érdeklődését is felkeltette. A New York Times cikke alapján az InsideEVs idézi az öntőgép fejlesztésében részt vevő LK Technology alapítóját Liu Siong Songot, aki elmondta: „A Tesla után az LK hasonló nagyméretű öntőberendezéseket fog szállítani hat kínai vállalatnak is 2022 elején.”

A vállalatalapító reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a következő két évben sok más kínai vállalatnak is szállíthatnak nagyméretű öntőgépeket, ugyanakkor hozzátette, hogy egyes cégeknek gondot jelenthet a technológia implementálása a megfelelő tudású szakemberek hiánya miatt. Mint rámutatott, az LK Technology nem tudja legyártani a berendezéseket, csupán a know-how-val tud szolgálni, ezért az implementálásban fontos szerep hárul magukra az autógyártókra.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink