Gyártók Már készül a BMW az iX2 gyártására

Már készül a BMW az iX2 gyártására

autopro.hu/P.B. | 2023.04.26 14:17

Már készül a BMW az iX2 gyártására

Hamarosan érkezik az iX1 testvére. | Fotó: BMW

A teljesen elektromos iX2 az iX1-et követi a regensburgi gyártósorokon, amelyet 2022 ősze óta gyártanak a létesítményben. Az iX1 igen komoly népszerűségnek örvend, legalábbis a regensburgi kapacitás komoly hányadáért felel.

Hirdetés

2023 végére a BMW körülbelül 500 új alkalmazott felvételét tervezi a regensburgi telephelyen, és több mint 350 millió eurót fektet be járműgyártásba. Bár a kimutatás nem tér ki pontosan azokra a termelési területekre, ahol a beruházásokra sor kerül, egyértelmű, hogy a BMW egyre több akkumulátoros elektromos autó gyártására készíti fel az üzemet.

2023 első negyedévében minden ötödik Regensburgban gyártott autó iX1 volt, mindezt úgy, hogy november közepén kezdődött a sorozatgyártás. A BMW célja, hogy 2024-re a bajorországi gyárakban készülő autói közül legalább minden harmadik elektromos legyen. Az elektromos járművek mai 20 százalékos részesedésével Regensburg vélhetően önmagában az iX1 iránti növekvő kereslet mellett képes lenne eléri a 33 százalékos arányt, de az iX2 bevezetésével valószínűség még tovább nő majd az e-autók részesedése.

Még nem sokat tudni az új modellről

Az iX2 műszaki adatai egyelőre nem ismertek, de a hajtáslánc valószínűleg nem fog jelentősen eltérni az iX1-től, ebben az esetben a valamivel áramvonalasabb SUV-kupé hatótávolsága kicsivel nagyobb kellene, hogy legyen, mint az iX1-é, de még nem állnak rendelkezésre WLTP-értékek.

Fontos megjegyezni, hogy a BMW Regensburgban akkumulátorokat is gyárt. A 2022 őszi üzembe helyezés óta körülbelül 30 ezer nagyfeszültségű akkumulátort szereltek össze a járműgyár számára – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink