Gyártók Már épül a Daimler új gyára

Már épül a Daimler új gyára

autopro.hu/P.B. | 2023.04.14 15:19

Már épül a Daimler új gyára

Fotó: Daimler Global Media Site

Megkezdődött a Daimler Truck új alkatrészgyárának építése a Harz-hegységben fekvő Halberstadt városában. Az üzemmel a gyártó a globális logisztikai ellátását szeretné bővíteni.

Hirdetés

Megkezdődtek a Daimler Trucks halberstadti tervezett alkatrészgyárának első építési munkái. A felelős kivitelező cég a terveknek megfelelően megkezdhette a földmunkát – közölték a helyi hatóságok. A gyár alapkőletételi ünnepségét augusztusra tervezik. A régészeti munkálatok nagyrészt két hete fejeződtek be.

A Daimler Truck AG globális logisztikai telephellyé kívánja bővíteni Halberstadtot. A jövőben több mint 170 országba szállítják a Mercedes-Benz teherautók alkatrészeit a központi raktárából. A cég szerint a teljes beruházás 500 millió euró körüli összeget tesz ki.

A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 450 új munkahelyet hoznak létre az egykori Kelet-Németországhoz tartozó városban – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink