Gyártók Már előre levédette a Volkswagen modellklasszikusai elektromos elnevezését

Már előre levédette a Volkswagen modellklasszikusai elektromos elnevezését

autopro.hu/M.K.F. | 2020.07.23 11:23

Már előre levédette a Volkswagen modellklasszikusai elektromos elnevezését

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen számos márkanevet védetett le Európában, így a modellklasszikusok potenciális elektromos utódainak már biztosan megvan a neve. Nevezetesen az e-Beetle, e-Karmann, e-Samba, e-Kübel és e-Golf termékek esetében. Ebből kifolyólag elképzelhető, hogy partnere, az eClassics a már bemutatott eBulli után még több ikont alakít elektromossá.

Hirdetés

Elektromos átalakítások várhatóak

A Volkswagen Talk fóruma szerint a cég már néhány héttel ezelőtt megszerezte az e-Samba névhasználati jogát. Most ugyanazon fórum felhasználói felfedezték, hogy a wolfsburgi székhellyel rendelkező társaság további védjegyeket szerzett, ahol egy „e” betűt helyeznek a híres modellnév elé.

Figyelembe véve az eClassics által átalakított e-Bullit, amely Herbert Diesst, a csoport vezetőjét is meggyőzte, nyilvánvalónak tűnik, hogy a Volkswagen további történelmi modellek elektromos átalakításait tervezi. 2019 szeptemberében a Volkswagen Group Alkatrész egysége a Beetle vagy hazánkban Bogárként is ismert modellen is hasonló átalakításokat végzett az eClassics-szal való együttműködés keretében. Már akkor felmerült a gyanú, hogy a gyártó a későbbiekben a klasszikus modellekből elektromos vonalat hoz létre.

Nagy teljesítményű akkumulátor

A Bogár reformjának a Volkswagen e-Up hajtástechnológiája szolgált alapul, míg az e-Bulli esetében már más alkatrészeket választott az eClassics és a VW. Az utóbbi 45 kilowattórás akkumulátorral rendelkezik, amely 22 kilowattos váltóáramú vagy 50 kilowattos egyenáramú villámtöltővel tölthető fel. Az e-Oldtimer hatótávolsága 200 kilométer. Az elektromos motor 61 kilowattórás teljesítménynél körülbelül kétszer akkora teljesítményű, mint az eredeti, négyhengeres motor. A modell 64.900 eurótól lesz elérhető.

Az árat figyelembe véve látható, hogy az e-Golf klasszikusok milyen árkategóriában lesznek, és a Volkswagen elektromos veterán autói milyen hatótávolság megtételére képesek – számolt be az electrive.com.

Kiemelt Partnereink